faq

al uw vragen:

Wat zijn de afmetingen van een groentezadenpakket?

Een groentezadenpakket is 18 x 11 x 3 cm en weegt ca. 55 gram.
De zakjes groentezaden zijn 8 x 12 cm. 

Hoe lang kunnen de groentezaden bewaard worden?

U vindt de uiterste houdbaarheidsdatum op ieder afzonderlijk zakje. Op dit moment hebben de meeste groentezaden een houdbaarheidsdatum t/m januari 2027. Als de zaden koel en droog worden bewaard, dan zijn ze zelfs jaren na deze datum nog prima te gebruiken. Wel zal de kiemkracht ieder jaar iets afnemen. 

Wat is de kwaliteit van de groentezaden?

Alle groentezaden zijn niet-hybride zaden. Dit betekent, dat van de gewassen nieuwe zaden afgenomen kunnen worden. Dus een groentezadenpakket kan ervoor zorgen, dat een gezin meerdere jaren kan zaaien en oogsten!

Ik ga binnenkort naar een project in het buitenland. Kan ik dan groentezadenpakketten meenemen in mijn bagage?

Ja. Voor de meeste landen is het meenemen van een klein aantal groentezadenpakketten geen probleem. Informatie hierover vindt u op de website van de ambassade van het betreffende land. 

Ik zie in ons tuincentrum groentezaden van soms wel € 3 of € 4 per soort. Hoe kan het dat World Seed Program alle 7+1 zaden zo goedkoop kan leveren?

WorldSeedProgram is een social enterprise zonder winstoogmerk. We kopen de groentezaden grootschalig in. Vanwege alle stijgende kosten hebben we de prijs op 1 juli jl. moeten verhogen. 

Wie heeft het ontwerp op de groentezadenpakketten gemaakt?

Dit is een afbeelding van een schilderij van Marlinde van den Brink. Kijk ook op VrolijkMetVerf.nl

Ik kan in onze supermarkt soms zakjes groentezaden van minder dan € 0,40 kopen. Dat is toch veel goedkoper dan de groentezadenzakjes van World Seed Program?

Wanneer u naar het aantal grammen kijkt op zo'n verpakking, dan gaat het hierbij veelal om minder dan 1 gram zaden per soort. Ook de kwaliteit van de groentezaden speelt hierbij een rol.