tips

1 - doelgroep groentezaden

De groentezadenpakketten van World Seed Program zijn een oplossing voor gezinnen in nood. Kinderen helpen mee en leren op jonge leeftijd alle ins-en-outs van een moestuin.

Niet alleen gezinnen hebben vers eten nodig. Help ook:

Senioren

Veel ouderen hebben vaak groene vingers, ruime ervaring in het tuinieren en hebben kennis van en ervaring met zaaien, onderhoud, en oogsten.

Kinderen op een basis- of middelbare school

Een zaai- en oogstproject op een school leert kinderen de ins- en outs van zelf groenten verbouwen. Wekelijks een schooltuin bijhouden is goed voor later!

Cliënten op een dagbesteding 

Groenten zaaien en tuinonderhoud op een dagbestedingsproject geeft cliënten een dagelijkse werkzaamheid, beweging en uiteindelijk gezond en vers eten.

Gevangenen

Heeft u contacten met een lokale gevangenis? Vraag of er een groentetuin opgezet kan worden en maak duidelijk wat een groentezadenproject voor de gevangenen kan betekenen. Dit alles is absoluut niet onmogelijk!


2 - een groentezadenactie organiseren

Zo organiseert u een groentezadenactie voor gezinnen in nood

 1. Bepaal het aantal benodigde groentezadenpakketten.
  - Organiseer een fondsenwervingsactie. Vraag bestaande en nieuwe donateurs om een of meer groentezadenpakketten voor hun rekening te nemen. 
  - Organiseer een crowdfunding actie.
  - Misschien zijn er mogelijkheden voor een collecte in uw kerk?

  Maak gebruik van de speciale fondsenwerving flyer. 
 1. Overleg tijdig met uw lokale projectcoördinator over de werkwijze en planning van uw groentezadenproject.
 1. Bestel de groentezadenpakketten op tijd en regel het vervoer ervan naar uw project.

4. Zorg voor de levering van de groentezadenpakketten voor een distributieplan. Dit zorgt ter plaatse voor een efficiënte en doordachte werkwijze.

5. Laat uw lokale projectcoördinator of vrijwilligers niet alleen de gezinnen bezoeken bij de distributie van de groentezadenpakketten. De ontvangst van een groentezadenpakket geeft mogelijkheden om regelmatig contact te hebben met gezin of de oudere.


3 - hulp bij fondsenwerving

Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk gezinnen helpen. Maar vaak zijn er niet voldoende financiën beschikbaar. Om u te helpen met uw fondsenwerving, is er een A5 fondsenwerving flyer beschikbaar. Deze is als pdf gratis te downloaden. Opdruk van uw organisatiegegevens is mogelijk 

1. Gebruik de folder online. Stuur hem aan uw donateurs in een email of uw blog. 

2. U kunt de flyer laten drukken bij uw eigen huisdrukker of online drukker. 

Let op: folders laten drukken kost tijd en extra voorbereiding. Informeer op tijd!