Over World Seed Program

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Erik Merx, getrouwd en heb twee kinderen. Ik werk al meer dan 20 jaar bij een Nederlandse hulpverleningsorganisatie. Er is heel wat werk te doen! Steeds meer mensen raken hun woning kwijt, moeten vluchten, hebben geen eten meer, kunnen hun medicijnen of kachelhout niet meer betalen. Dit alles komt u waarschijnlijk niet vreemd voor. 

Als organisatie kochten we regelmatig groentezadenpakketten van Kees Balder, de oprichter en vorige coördinator van World Seed Program. In een gesprek gaf hij aan dat hij er na 14 jaar mee wilde stoppen. Hij had nog geen opvolger. "Is het niet wat voor jou?"

Mijn vriendelijke collega zei nog wel: "Zou je het wel doen?" Welbeschouwd heb ik heb door de week toch wel een en ander te doen aan werkzaamheden......

Maar, ik heb de resultaten van alle inspanningen gezien van gezinnen en ouderen die een groentezadenpakket gebruiken om uiteindelijk eten op tafel te hebben. Vers eten nog wel! Ze kiezen voor een lange periode van onderhoud van hun moestuin.
Het is in de rapportages bemoedigend om te lezen, dat vaak de kinderen of de buren hard meewerken.

Een school begint een moestuin met de groentezaden. Een gevangenis start na heel wat gesprekken een moestuin binnen de gevangenismuren. Gevangenen hebben een nuttige en leerzame bezigheid. En uiteindelijk is er geen gevangenisvoedsel, maar vers eten! Het is toch mooi om een schakeltje in de hulpverlening aan al deze mensen te zijn. Dan zeg je toch geen nee?!

Ik heb het aanbod van World Seed Program uitgebreid doorgenomen en een aantal wijzigingen aangebracht. Nu is het bijvoorbeeld mogelijk om groentezaden in bulk aan te schaffen. U leest alles hierover op onze vernieuwde website.

Een verrassing!

En we hebben nog een verrassing: dit jaar gaat het niet alleen om de levering van 7 verschillende groentezaden. Door een samenloop van omstandigheden kunnen we zaden van 2 groenten gratis extra meeleveren!

U geeft een gezin in uw hulpverleningsproject voor een zeer laag bedrag de gelegenheid om een extra mooie oogst te behalen!

Met dit alles hebben we één doel: u helpen om zoveel mogelijk gezinnen en ouderen te helpen.
Ik weet het 100% zeker: ze zullen u dankbaar zijn!

Hartelijke groet en succes met uw werkzaamheden,

Erik Merx

World Seed Program

12 december 2023


Ze bestaan nog: de helden van het dorp!
Ik ken Ingar uit Letland. Al jaren. Zijn gezondheid is niet best. Maar hij doet er samen met zijn vrouw alles aan om de gezinnen en de kinderen in zijn dorp op allerlei manieren praktisch te helpen. 

Na een zaterdagochtend in de buitenlucht werken, is het goed om even samen met een van de helpende jongens uit een sponsorgezin te lunchen.

En reken maar dat Ingar vol verhalen zit!