World Seed Program levert groente- en fruitzaden aan hulporganisaties wereldwijd met als doel om te versterken en te verbinden en de cirkel van armoede te doorbreken. Goede zaden versterkt mensen in hun gezondheid, eigenwaarde en financiën:

Gezondheid

Gezonde voeding verbetert de gezondheid en stelt mensen in staat om te werken, verse groenten en fruit zijn daarbij essentieel. Door het verstrekken van goede zaden is dit bereikbaar voor elk gezin met een stukje grond. Onze ervaring is dat de meeste mensen bereid zijn om te werken voor hun eigen inkomen, maar dat het hen vaak ontbreekt aan de juiste middelen en mogelijkheden. Met goede zaden doorbreken we deze cirkel.

 

Eigenwaarde

Het werken voor eigen inkomen versterkt de eigenwaarde van mensen. Men is niet langer afhankelijk van andermans hulp maar wordt zelfvoorzienend in hun eigen levensonderhoud. De zaden die wij leveren zijn (niet-hybride) zaden waar weer nieuwe zaden van afgenomen kunnen worden, hierdoor kan men met 1 zadenpakket meerdere jaren zaaien en oogsten. Dit biedt hoop en vertrouwen in een betere toekomst!

 

Extra inkomsten

Een zadenpakket levert een gezin veel op want door de hoge kiemkracht van onze zaden oogst men overvloedig en vaak meer dan nodig is voor eigen gebruik. In veel landen is het gebruikelijk dat groenten en fruit worden ingemaakt voor in de wintermaanden. Het teveel voor eigen gebruik kan ook worden gedeeld met familie en buren of het wordt verkocht op de lokale markt. De hoge voedselprijzen werken nu in hun voordeel!

Zaden zijn wonderen van de natuur: 

het zijn mini-opslagplaatsen

van vers en gezond voedsel 

en een bron van nieuw leven!